Hoe is het begonnen?

De TechnischeHoek is ontstaan in onze studententijd. Het repareren van televisies, audio-apparatuur en computers was destijds al jaren een hobby. Eind 2005 hadden we wat meer vrije tijd en besloten voor de grap een winkelunit te huren. Aangezien onze eerste winkel op een hoek zat, hebben we de winkel al snel de TechnischeHoek genoemd.

In het begin verkochten we bij de Technischehoek vooral tweedehands televisies. Daarnaast deden we reparaties van televisies, computers en audio- en video-apparatuur. De TechnischeHoek liep vanaf het begin ontzettend goed. Vandaar dat wij al snel de oppervlakte van de winkel hebben uitgebreid. Ook werd ons assortiment steeds groter.

Klantgerichtheid, servicegerichtheid, kwaliteit, goede advisering en maatwerk zijn kernwaarden in ons bedrijf. De klant staat in ons bedrijf centraal.  De Technischehoek heeft veel vaste klanten, die ons steeds weer weten te vinden voor verschillende producten. Hier zijn we erg trots op. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk, dat wij zelf plezier hebben in wat wij doen!

Na twee jaar besloot een van de oprichters van de Technischehoek een andere weg in te slaan. Naast de Technischehoek en zijn studie, had hij al jaren een ander bedrijf: Kranenspecialist.nl. Na het succesvol afronden van zijn studie heeft hij besloten zich volledig te storten op Kranenspecialist.nl. Dit is een goede keuze geweest, gezien het succes van deze onderneming.

De Technischehoek is met twee vennoten verder gegaan. Wij waren inmiddels ook afgestudeerd en hebben naast de TechnischeHoek werk in onze eigen afstudeerrichting gevonden.  Toch bleven wij ons, naast ons reguliere werk, inzetten voor onze klanten bij de TechnischeHoek.

Wij noemen de Technischehoek onze uit de hand gelopen hobby.

De uren waarop wij zelf niet meer aanwezig konden zijn in de winkel, werden opgevuld door familie.

Eind 2008 kregen wij te horen, dat de winkelunits waarin wij gevestigd waren werden afgebroken. Nota Bene had besloten de indeling van het pand drastisch aan te passen.

Eind 2008 zijn onze oude winkelunits afgebroken…..

De vernieuwde winkel is destijds in hetzelfde pand weer opgebouwd. We zaten alleen niet meer op de hoek. We richtten ons in onze vernieuwde winkel voornamelijk op de verkoop van computers, televisies en audio-apparatuur.  Daarnaast deden wij veel computerreparaties.
De Technischehoek heeft na de interne verhuizing inmiddels de reparaties van televisies en audio- en video-apparatuur beperkt. We repareerden alleen audio video apparatuur, die ooit bij ons gekocht was. Computerreparaties bleven we wel doen.

De winkel aan het Damsterdiep hebben we in 2010 gesloten. De combinatie fulltime werken in je afstudeerrichting en het runnen van een goed lopende winkel met veel klanten bleek te intensief. We hebben het bedrijf in Groningen voortgezet in onze werkplaats naast ons huis, waar we op afspraak klanten ontvingen voor computerreparaties en de verkoop van gebruikte- en nieuwe computers.

Sinds halverwege 2018 zijn we verhuisd naar Winsum.
De TechnischeHoek bestaat nog steeds, echter zijn we nu te vinden in Winsum GN. Uiteraard zijn we bereid om, apparatuur die we verkopen via Marktplaats.nl, gratis te bezorgen in Groningen e.o.